Curaçao Neptunus na 2 speelrondes nog ongeslagen

WhatsApp Image 2018-05-05 at 14.42.39.jpeg

Ook in de derde wedstrijd tegen HCAW uit in Bussum ging de winst met 1-5 naar de verdedigend landskampioen. Met startend werper Elton Koeiman op de heuvel bleef het lang een eenzijdige wedstrijd. Neptunus sprokkelde door de innings heen de punten: in de tweede Rotterdamse slagbeurt scoorde Shaldimar Daantje door een honkslag van Quintin de Cuba. In de vijfde inning bracht Stijn van der Meer met een driehonkslag Jochem Koedijk over de thuisplaat. Van der Meer kwam zelf ook binnen door een doorgeschoten bal.

Startend werper bij HCAW Kaij Timmermans werd in de zevende inning vervangen door Timo van Ancum. Deze kon niet voorkomen dat Van der Meer (door een RBI van Dwayne Kemp) en Benjamin Dille de stand naar 0-5 tilden. HCAW-er  Jeandro Tromp hield de eer hoog door de 1-5 te scoren. Dit gebeurde op pitcher Riki Saito die voor Elton Koeiman in de plaats was gekomen. Een inning later was het de beurt aan Loek van Mil die de zege vast hield voor de ploeg uit Rotterdam.

Driepitter

In eerste wedstrijd op donderdagavond 3 mei hield startend werper Diegomar Markwell vier inningen de nul, maar Julian Goins bracht daar in de vijfde Bussumse slagbeurt verandering in: zijn driehonkslag resulteerde in het enige gescoorde HCAW-punt.

Met drie opeenvolgende honkslagen van Quentin de Cuba, Gregory Muller en Darryl Collins in de tweede inning opende Curaçao Neptunus de score en nam een ​​1-0 voorsprong. In de vijfde Rotterdamse slagbeurt breidde Neptunus zijn voorsprong met drie runs uit op een tweehonkslag van Dwayne Kemp. Daarna bezorgde een driepitter van Dudley Leonora en een foute aangooi, beide in de zevende inning, het team van hoofdcoach Ronald Jaarsma een 8-1 voorsprong.

Uiteindelijk kwam door een driehonkslag van Shaldimar Daantji en een honkslag van Quentin de Cuba het negende en laatste punt op het scorebord voor Neptunus.

Double-steal

Net als in de eerste ontmoeting was HCAW ook op zaterdag 5 mei geen partij voor Curaçao Neptunus. Het team uit Rotterdam had slechts zeven innings nodig voor de winst.
Na de eerste helft van de zevende inning was de score slechts 4-2, maar daarna stortte de pitchen van HCAW in. Neptunus begon de tweede helft van de zevende inning met opeenvolgende honkslagen van Dudley Leonora en Shaldimar Daantje. Na een double-steal sloeg Gregory Muller beiden binnen voor de 6-2. Daarna verving Moreno Vork Dennis Burgersdijk, die diende als startende werper van HCAW.

Maar Vork kon de aanval van Curaçao Neptunus niet beteugelen. Vier honkslagen, twee vrije lopen, en een tweehonkslag maakten het voor Neptunus mogelijk nog zes punten te scoren en daarmee de wedstrijd na zeven innings te beëindigen. Orlando Yntema gooide de benodigde vijf innings voor de winst waarin hij één punt moest toestaan.

Komende speelronde speelt Neptunus tegen DSS uit Haarlem. De eerste uitwedstrijd is komende donderdagmiddag 10 mei om 14.00 uur op het Pim Mulier Sportpark. Gevolgd door een thuiswedstrijd in het eigen Familiestadion op zaterdag 12 mei, eveneens om 14.00 uur. De laatste wedstrijd van de serie is dan weer in Haarlem op zondag 13 mei. tekst: Michel Streur / Foto: Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief