Dames 1 deelt de punten met Centrals

unnamed.png
 
 
Afgelopen zaterdag stonden de eerste thuiswedstrijden op het programma. De Centrals uit de Bilt waren te gast. In de openingsronde had Neptunus tweemaal verloren van UVV en de Centrals hadden gedeeld tegen de Pioniers uit Hoofddorp. De thuisploeg was er dan ook alles aan gelegen om een goed resultaat te halen, maar het verliep even wat anders.
 
In de eerste wedstrijd scoorden de Centrals in hun eerste slagbeurt maar liefst 7 punten op het werpen van Kirsten Fischer. In de gelijkmakende slagbeurt werd er geantwoord met 2 punten. In de daaropvolgende 6 inningen kwamen nog maar 4 speelsters van Centrals op de honken, wat hen 1 punt opleverde. De Neptunianen kwamen in de 5e inning terug tot 7-8, maar konden in de laatste 2 inningen niet meer op gelijke hoogte komen. Eindstand 7-8
 
Kirsten Fischer: 7 inn ( 1-3-8-0 )
 
Anouk van den Heuvel: 2 uit 3 (0.667, 1RBI, 1R)
Judith Buschman: 2 uit 4 (0.500, 2B, 2R)
Mandy Duk: 1 uit 3 (0.333, 3B)
 
In de 2e wedstrijd kwamen de Centrals in de 2e inning op een 0-2 voorsprong. Daar werd in de 3e inning door Nazira Charles 1 punt tegenover gezet.
In de 4e inning kwam de tegenstander uit de Bilt op een 1-3 voorsprong, maar Neptunus antwoordde direct. Openingsslagvrouw Rosanne van der Elst kwam met 4 wijd op het honk waarna Mandy Duk haar met een driehonkslag over de thuisplaat bracht. Larice Kloppers volgde ook met een driehonkslag, wat de stand in evenwicht bracht. De daaropvolgende honkslag van Laura Iannelli zorgde zelfs voor een 4-3 voorsprong, welke tot de 7e inning bleef staan.
In die 7e inning sloeg Wendy Bierman van de Centrals 2 punten binnen op een honkslag met 2 uit. Hierdoor hield Neptunus voor de tweede achtereenvolgende week niet een voorsprong vast in de laatste inning, alleen kreeg de thuisploeg nu nog een herkansing in de gelijkmakende slagbeurt. "Kop van de slaglijst" Judith Buschman ging uit door een F9. Vervolgens betrad Maret Stuij het slagperk en die sloeg haar derde honkslag van de wedstrijd, ditmaal goed voor 2 honken. Anouk van den Heuvel legde vervolgens de bal in het rechtsveld tegen het hek voor 3 honken, waarna zij zelfs de thuisplaat kon bereiken door een verkeerde aangooi uit het rechtsveld. Hierdoor wist Neptunus toch aan het langste eind te trekken en de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Eindstand 6-5
 
Sophie de Vos: 7 inn ( 0-4-9-0 )
 
Maret Stuij: 3 uit 4 (0.750, 2B, 1R)
Larice Kloppers: 2 uit 3 (0.667, 3B, 1RBI, 1R)
Anouk van den Heuvel: 2 uit 4 (0.500, 3B, 1RBI). 
 
(Anouk van den Heuvel en winnend werpster Sophie de Vos)


Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief