North Sea Cup gaat weer terug in prijzenkast Neptunus

29790716_1610415319077924_7144371949996151589_n.jpg

Op zaterdag opende Neptunus, dat dit jaar het 75-jarig bestaan viert, het toernooi met een 6-0 shutout-winst tegen gastheer Silicon Storks. In dat duel gooide Diegomar Markwell een hele wedstrijd voor Neptunus in de 6-inning ontmoeting. ,,We hebben goed geslagen in deze wedstrijden Diego was scherp, hij gooide prima'', keek Neptunus' Hoofd Coach Ronald Jaarsma terug. 

In de tweede wedstrijd wonnen de Rouen Huskies nipt met 2-1 van Neptunus. Orlando Yntema startte voor Neptunus. De rechtshander gooide drie innings, waarin hij één punt moest toestaan. Jaarsma: ,,Yntema gooit nog op een 'pitch-count' van rond de 45 en dus hebben we hem na drie innings gewisseld''. Berry van Driel nam het over en gooide één puntloze inning. Met de stand op 1-1 gooide Loek van Mil de vijfde inning en kreeg het tweede Franse punt tegen in zijn eerste heuveloptreden van het seizoen. Hierna sloot Jiorgeny Casimiri de wedstrijd af met het gooien van de zesde inning. 

Op een koude zondag boekte Neptunus een ruime 10-1 winst tegen Mortsel Stars in wat een wedstrijd van slechts twee innings was. Beide innings werden gegooid door Stefan Iannelli, die zijn eerste optreden van het oefenseizoen maakte. Iannelli is net terug uit Barcelona (Spanje) waar hij deelnam met het Nederlands Academy Team aan het Netherlands Team in the MLB Academies Spring Tournament. Hij gooide afgelopen woensdag voor Oranje en vandaag stond hij dus op de heuvel voor Neptunus. Rookie Joel Hernandez zat weer achter de plaat voor Neptunus. Met de winst eindigde Neptunus op de tweede plaats en werd hiermee de tweede finalist naast de Rouen Huskies.

Diegomar Markwell neemt de beker in ontvangst

In de Finale won Neptunus met 5-2 van Rouen Huskies in een 5-inning wedstrijd om toernooi-winnaar te worden. Elton Koeiman deed het uitstekend voor Neptunus en gooide vier prima innings. Hij werd gesteund met een 3-run homerun van Dwayne Kemp in de derde inning. De 16-jarige Rafael Blom, die vorig seizoen uitkwam voor Euro Stars, nam het werpen over van Koeiman in de vijfde inning. De rookie moest twee punten toestaan en werd na 1/3 inning opgevolgd door Jiorgeny Casimiri met één uit en de honken vol. Casimiri hoefde slechts op één slagman te gooien, want de wedstrijd eindigde met een dubbelspel en zodoende kreeg hij een save op zijn naam.

Jaarsma: ,,We hebben een paar goede wedstrijden gespeeld. Dit was een sterke bezetting, sterker dan een jaar geleden met goede teams. Wat het interessanter en aantrekkelijker maakte was dat de speeltijd voor elke wedstrijd dit jaar één uur en 45 minuten was. Vorig jaar was dat nog één uur en 15 minuten. Met een langere speeltijd krijg je meer wedstrijd-idee en -gevoel en kan je ook meer dingen uitproberen en bekijken met je team.''tekst:www.grand-slam.nl / foto's: Janneke Louisa-
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief