Puk van Rooijen overleden

20180326-Puck.png

Puk (Rotterdam, 20 april 1918 - Rotterdam, 22 maart 2018) was de man van het gratis of zeer goedkoop versieren van materialen nodig voor reparatie- of schilder werkzaamheden op onze accommodatie. Tijdens zijn werkzame leven bij zijn werkgever en hun klanten en later bij een ieder waarvan hij wist dat die wel voor wat hout of een pot verf kon zorgen.

Tijdens de destijds nog levendige jaarvergaderingen liet Puk zich horen en deed dikwijls een oproep aan zijn mede leden om zich voor zijn club in te zetten.

Al mopperend maakte hij ’s maandags na de honkbalwedstrijden de dugouts schoon. De uitgespuugde pitten en zelfs tabakspruimen waren niet zijn vrienden. Moet je nou toch eens kijken, dat is toch niet normaal, waarom staan die prullenbakken hier. Zouden ze dat thuis ook doen?

Vijf en negentig jaar was Puk toen hij noodgedwongen moest stoppen met zijn werkzaamheden. Hij was toen nog drie keer per week actief als vrijwilliger.
Waardering was er vanuit de club; Puk werd benoemd tot erelid en bovendien werd hij verkozen tot Rotterdamse Vrijwilliger van het Jaar.

Symbolisch is het feit dat de afgelopen maanden de overdekte tribune, in leeftijd niet veel verschillend van Puk, is afgebroken. De tribune waar Puk zoveel uren in heeft gestoken om deze te onderhouden en schoon te maken. Het hout van de banken, weliswaar verwijderd van de door Puk aangebrachte verf,  zal gedeeltelijk worden gebruikt voor de aankleding van het clubhuis. Op die manier leeft Puk enigszins voort in onze gelederen.

In Rouwcentrum De Palm, Palmentuin 73, 3078 KJ Rotterdam zal woensdag 28 maart,  inloop vanaf 14.00 uur, een herdenkingsdienst worden gehouden; aanvang 14.30 uur.

 tekst: Karel van Ispelen
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief