Curaçao Neptunus sluit oefenreeks tegen Draci Brno met winst af

29087219_261703134371716_4141722373252448256_n(1).jpg

 

Curaçao Neptunus sloot de reeks wedstrijden tegen Draci Brno op zondag (25 maart) af met een 7-0 shutout-overwinning in 6½ inning.

De Season Opening Series van Brno begon vrijdagavond met een 6-inning intersquad-game tussen de twee ploegen, die door de gastclub met 4-1 werd gewonnen. In dat duel nam een aantal jeugdspelers van Brno deel en gooiden jeugdwerpers voor beide teams. Filip Čapka en Martin Kalábek gooiden voor Neptunus, terwijl Jan Vašarek en Václav Tauš op de heuvel stonden voor Brno. Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma speelde zelf als rechtsvelder voor de Rotterdamse ploeg.

Op zaterdag boekte Brno een 4-1 overwinning in een 9-inning wedstrijd. Zondag was Neptunus aanvallend een stuk productiever en liet 13 honkslagen noteren, meer dan de eerste twee wedstrijden samen

Neptunus was niet compleet in Brno, want eerste honkman Gregory Muller, outfielder Shaldimar Daantji en pitcher Loek van Mil (ziek) konden niet met de ploeg meereizen dit weekeinde. Als gevolg daarna gebruikte Jaarsma slechts acht slagmensen in zijn slagvolgorde, terwijl één van zijn werpers als derde outfielder fungeerde in de wedstrijden.

Bovendien waren ook rookies Stefan Iannelli (pitcher), Darryl Collins (infield) en Ruendrick Piternella(outfield) niet bij de ploeg. Zij zijn momenteel in Sant Boi (Spanje) waar ze met een Nederlands Teamdeelnemen aan het MLB Academies Spring Tournament.

Jaarsma: ,,We hebben deze trip ook gebruikt voor team-building, maar we hebben goede wedstrijden gespeeld. Vandaag stelden we even orde op zaken en lieten we zien waartoe we in staat zijn. Brno is wat verder in hun voorbereidingen, want zij beginnen komende week al aan hun competitie. Brno heeft zeker een goed team dat we in de gaten moeten houden. Gelukkig waren we na lange tijd in staat weer wedstrijden te spelen. Dit is een goed weekend geweest voor ons.''

De ploeg vloog zondagavond weer huiswaarts.

Draci Brno opent hun nieuwe seizoen aanstaande vrijdag tegen Olympia Blansko.www.grand-slam.nl / foto: Draci Brno
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief