Curaçao Neptunus begint oefencampagne met nipte nederlaag

40034291404_aec0d57c95_m.jpg

Het oefenseizoen voor de ploegen die dit seizoen uitkomen in de Hoofdklasse ging op zaterdag (10 maart) van start met één wedstrijd. Op eigen veld won Storks met 8-6 van landskampioen Curaçao Neptunus. De tweede oefenwedstrijd tussen Curaçao Neptunus en Silicon Storks werd op zondag (11 maart) afgelast. De wedstrijd zou gespeeld worden in het Familiestadion in Rotterdam.

Neptunus was nog niet op volle sterkte in hun openingswedstrijd. De ploeg mist momenteel nog infielder Dudley Leonora en outfielder Melvin Perdue, die zich in de komende weken bij de ploeg zullen voegen. Catcher Gianison Boekhoudt was  niet aanwezig wegens werkverplichtingen.

Storks nam een vroege 3-0 voorsprong en stond met 6-2 voor na zeven innings, maar Neptunus kwam langszij in de eerste helft van de achtste. Even later antwoordde Storks met twee punten in hun achtste slagbeurt om er een 8-6 stand van te maken. Dat was ook de eindstand, want de wedstrijd eindigde na acht complete innings.

Beide teams lieten 10 honkslagen noteren in de wedstrijd. Benjamin Dille, Quintin De Cuba, Jochem Koedijk en Ruendrick Piternella sloegen allen twee honkslagen voor Neptunus. 

 foto's: Robert Bos en Rob jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief